Pages

Friday, February 14, 2014

BUKU DAN AKU...

Salam 1Malaysia..

Haluu sayangku..apa khabar di Hari Jumaat Yang Mulia ini...

Hari ni nak cerita pasal BUKU...BOOKS...KITAB...
Memang tradisi kami sekeluarga kalau keluar mana-mana shopping kompleks atau mana-mana destinasi, mesti kedai buku yang akan dituju...tapi kedai buku yang biasa pergi  ialah Popular kat Ampang Point or MPH kat Wangsa maju...memang sengaja nak ajar anak-anak supaya sukakan buku dan cintakan ilmu...

Kalau dulu selalu lepak Kinokuniya baca buku dari pagi sampai petang....Buku parenting and pregnancy pun layan jugak....

Agaknya memang penyakit gilakan buku ni ambik dari Embah kot...
Jangan tak tahu Embah ku itu pantang datang KL atau Teluk Intan pasti akan dibelinya berkotak kotak berjilid jilid kitab untuk Anak-anak sekolah Tahfiz, anak cucu dan menantu juga untuk diri sendiri..
Next entry akan ku cerikatan pasal Embahku dan buku bukunya yer...

Okay sebenarnya..nak bagitau dan note untuk diri sendiri jer tarikh-tarikh penting pesta buku untuk tahun ni..

Haaa...ni juga salah satu terapi selain shopping baju anak..

Check it out...!!!


1. Big Bad Wolf Book Sale
15 - 23 Februari 2014
Mines Exhibition Centre
Sri Kembangan, Selangor.

2. Ekspo Buku Islam Putrajaya
28 Februari - 9 Mac 2014
Dewan Cempaka Sari, Presint 3
Kompleks Perbadanan Putrajaya

3. Pesta Buku Antarabangsa Putrajaya
Penganjur: MPH
19 - 23 Mac 2014
Putrajaya International Convention Centre

4. Read Malaysia.
21 - 30 Mac 2014
Mines Exhibition Centre
Sri Kembangan, Selangor.

5. Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur
24 April - 4 Mei 2014


p/s : papa jangan buat2 ada program pada tarikh-tarikh di atas yer...


Okay aku dan anak-anak sangat tunggu 'Wolf Yang Jahat'  itu untuk jual buku dengan harga Murah Giler...di ulang..Murah Sangat...di ulang lagi..Harga Junam....di ulang lagii ....Harga meletop...!! Terlajak Lariss giteww

Phewww...sangat teruja bila ke gedung buku macam tu...bau buku pun dah macam satu ubat penenang  untuk aku dan harus simpan bau buku itu untuk setahun......

Sorga...Sorga...

Harap-harap anak-anakku Mukhrizz, Marissa, Mifzal akan ikut penyakit Cinta Buku Mummy ni...so kalau korang dah besar, Mummy ada geng nak lepak-lepak kedai buku barang 4-5 jam...he he he






No comments:

Post a Comment